15 березня 2024 00:04

Ліга Європи. "Баєр" здійснив неймовірний камбек проти "Карабаха", "Ліверпуль" розбив "Спарту", перемоги "Брайтона" й "Аталанти"

Відбулися останні поєдинки 1/8 фіналу Ліги Європи.


Ліга Європи. 1/8 фіналу. Другі матчі

Брайтон – Рома – 1:0

Гол: Велбек, 37

Аталанта – Спортінг – 2:1

Голи: Лукман, 46, Скамакка, 59 – Гонсалвеш, 33


Ліверпуль – Спарта Прага – 6:1 (перший матч – 5:1)


Голи: Нуньєс, 7, Кларк, 8, Салах, 10, Гакпо, 14, 55, Собослай, 48 – Бірманчевіч, 42

Байєр – Карабах – 3:2 (перший матч – 2:2)

Голи: Фрімпонг, 72, Шик, 90+3, 90+7 – Зубір, 58, Жунінью, 67

Вилучення: Джафаргулієв, 62 (К)

Рома вдома розчавила Брайтон з рахунком 4:0. А у виїзному поєдинку підопічні Даніеле Де Россі мінімально поступилися команді Роберто Де Дзербі.


"Чайки" відкрили рахунок у другій половині стартового тайму. Денні Велбек на підступах до штрафного отримав пас від Еступіньяна, увірвався в карну зону суперників і вгатив у "дев'ятку".


Цей гол виявився єдиним у поєдинку. Із загальним рахунком 4:1 римляни прямують у чвертьфінал Ліги Європи.

У паралельному протистоянні зустрічалися Аталанта і Спортінг. У першому матчі вони розійшлися бойовою нічиєю, тож усе мала вирішити дуель в Італії. Португальський клуб вийшов вперед завдяки голу Гонсалвеша, який зблизька вразив ворота бергамасків у першому таймі.


Ліверпуль розбив Спарту в гостях, а на Енфілді творилося справжнє пекло. Вже до 14-ї хвилини чехи терпіли побиття 0:4. Підопічні Клоппа заспокоїлися на тенісному рахунку 6:1 і загальними 11:2 виходять у чвертьфінал.


Байєр знову мучився з Карабахом. "Фармацевти" були на межі дебютної поразки сезону ще в першій зустрічі, але врятувалися. Матч-відповідь склався за схожим сценарієм. Азербайджанці повели 2:0, причому їхній другий гол залетів у меншості.

Байєр відповів звичним м'ячем імені латералів (Грімальдо асистував на Фрімпонга), а Шик зрівняв рахунок, як і тиждень тому. Підопічні Алонсо вирішили не доводити справу до екстратаймів. Той-таки Шик на 90+7 залишився без нагляду на дальній стійці і пробив росіянина Луньова – 3:2!