14 березня 2024 21:01

Збірна України розпочала підготовку до плей-оф відбору Євро-2024

14 березня національна команда розпочала тренувальний збір в іспанській Марбельї. Звідти збірна під керівництвом Сергія Реброва вирушить до Боснії і Герцеговини, щоб уже 21 березня зіграти перший матч за вихід на чемпіонат Європи.


«Попереду важливі матчі не тільки з футбольної точки зору. Зараз збірна — голос України в Європі, можливість нагадувати про нашу війну, про сміливість українського народу та необхідність міжнародної підтримки. Гарний приклад старшим колегам надала юнацька збірна U-17, яка вийшла на Євро-2024 два дні тому. Ми віримо в команду та бажаємо перемог!» — сказав президент УАФ Андрій Шевченко.


«Національна команда не збиралася майже чотири місяці. Тож для хлопців дуже важливо зустрітися і знову побачити один одного. А поки не приїдуть легіонери, для повноцінного тренувального процесу ми запросили шістьох футболістів молодіжки: Руслана Нещерета, Костянтина Вівчаренка, Назарія Волошина, Арсенія Батагова, Валентина Рубчинського та Олега Очеретька. Ми зробимо все можливе, щоб показати результат, на який чекає Україна», — відзначив головний тренер збірної Сергій Ребров.

Нагадаємо, півфінальний матч плей-оф кваліфікації Євро-2024 Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 21 березня в місті Зениця й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (21:45 за Києвом).


До двох матчів плей-оф збірна разом з УАФ та Superhumans Center збирають кошти на спортивні протези для українських захисників. У цьому їм також допоможуть блогери Михайло Лебіга та Микола Зирянов.

«Цей збір — це історія про втілення мрій. Ми повертаємо воїнам не просто можливість рухатися — ми повертаємо їм повноцінне життя», — наголосила Соломія Буй (Superhumans).


Фото - УАФ