10 березня 2024 23:52

"Рома" на виїзді врятувала нічию проти "Фіорентини"

Фіорентина на останніх секундах упустила перемогу над Ромою в домашньому матчі 28-го туру чемпіонату Італії - 2:2.


Фіалки виглядали переконливішими за суперника, створили більше гольових шансів. Команда Вінченцо Італіяно виграла перший тайм завдяки голу Луки Раньєрі, забитому після стардарту.


Рома зуміла відігратися під кінець години. Гол також був забитий головою - це зробив Уссем Ауар після пасу зліва та рикошету від захисника.

Минуло 11 хвилин, і Фіорентина знову повела. На закид у штрафний до ладу не зреагував той самий Ауар, і його помилку використав Роландо Мандрагора.


Ще через 11 хвилин господарі могли закрити всі питання. Андреа Белотті, який цієї зими перейшов до Фіорентини на правах оренди з Роми, заробив пенальті у ворота свого клубу, але удар із «точки» від Крістіано Бірагі відбив голкіпер Міле Свілар.

Римляни притиснули суперника наприкінці і таки зуміли вирвати нічию на останніх секундах. Знову стандартне становище: подання Лоренцо Пеллегріні, скидка Евана Н'Діки та потужний удар Дієго Льоренте.


Нічия дозволила Ромі підібратися до Болоньї, що йде четвертою, на відстань трьох очок. Фіорентина – восьма у п'яти пунктах позаду.


На наступному тижні команда Даніеле Де Россі чекає виїзд у Брайтон у матчі-відповіді Ліги Європи (у першій зустрічі Вовки знищили суперника 4:0) і домашній матч проти Сассуоло в Серії А. Фіорентіна в наступному турі побореться в гостях з Аталантою.


Серия А. 28-й тур


Фиорентина — Рома — 2:2 (1:0)


Голы
: Раньери, 18, Мандрагора, 69 — Ауар, 58, Льоренте, 90+5


На 80 минуте Бираги (Ф) не реализовал пенальти (вратарь)