10 березня 2024 09:06

Пойєт про Мбаппе: "Коли граєш проти Аргентини, стежиш за Мессі, проти Франції – за Кіліаном. Він перетворюється на машину, має стати гравцем Євро-2024"

Головний тренер збірної Греції Густаво Пойєт висловився про Кіліана Мбаппа.


– Є гравці, на яких слід звертати увагу. Якщо ви граєте проти Аргентини, ви повинні звернути увагу на Мессі, але не забуваючи інших. Якщо ви граєте проти Франції, ви повинні стежити за Мбаппе.

У грі настає час, коли Мбаппе каже: "Це мій момент". І він починає впливати на гру, і те, як він це робить, просто приголомшливо.

Це може статися будь-якої миті. Іноді думаєш: "Йде 70-а хвилина, а Мбаппе все немає". Але коли він починає, то перетворюється на машину. Він убиває вас. Справді, коли він виходить на цей рівень його дуже важко зупинити. Ти втомлюєшся, а він на висоті.

Він має стати гравцем цього Євро, тим паче без Холанда.

– Схоже, він гратиме за мадридський «Реал».

- Я думав про це ще два роки тому, коли він продовжував контракт. Я був переконаний. І раптом усе зірвалося, я спитав: що сталося?

Таке траплялося зі мною та з іншими гравцями, не такого рівня, як Мбаппе, але їх дуже критикували в Англії, коли вони переходили до «Манчестер Сіті». Вони говорили лише про гроші. Люди нічого не розуміють. Дуже легко говорити про гроші. Команди, які виграють найбільше, платять найбільше.

Дуже рідко виграють ті, хто платить найменше. Таке трапляється раз на п'ятдесят років. Уокер залишив "Тоттенхем" і перейшов до "Сіті". Він перейшов через гроші? Він хотів перемагати. Це моменти, які знаменують все життя.

Коли з'являється Реал Мадрид... Що може бути краще для перемоги? Не лише чемпіонат, а й Ліга чемпіонів. Він зробив ставку на інші речі та ухвалив рішення. Але тепер чи дочекається його президент Перес? – сказав Пойєт.