10 березня 2024 08:17

Пойєт про Беллінгема: "Я не пам'ятаю, хто б ще в "Реалі" так швидко став головним героєм. Потрібно запитати у Зідана, чи він залишив щось у цій футболці з номером 5"

Головний тренер збірної Греції Густаво Пойєт висловився про Джуда Беллінгема.


- Яке видовище. Мамочко! Дуже хорошийфутболіст. Я не пам'ятаю гравця, який приходить до такої команди, як «Мадрид», і так швидко стає головним героєм, дійовою особою.

Якби ви сказали мені п'ять років тому, хто матиме більший вплив, Азар чи Беллінгем... Я вибрав би Азара, тому що я бачив його в «Челсі».

Беллінгем подолав усе, і я думаю, що справа у характері, у менталітеті. Він приїхав до Мадрида і сказав: «Так, я гравець Мадрида».

Він зробив такий стрибок у плані значущості та важливості, якого я не бачив уже давно. Ми зіткнулися з чимось особливим, і Англія скористається цим. Час покаже, чи він збереже свій рівень.

- Схоже, що, носячи п'ятий номер Зідана, він перейнявся його духом.

– (Сміється) Потрібно запитати у Зідана, чи він залишив щось у цій футболці.

Це нагадує мені про те, як я прийшов до «Бордо». У тій роздягальні є те, чого я ніколи не бачив у інших клубах. Там розташовані номери до 25, а під ними імена найкращих гравців, які їх носили... І ви кажете: «О, я беру номер, який мав такий гравець...»

Беллінгем вражає. Пізніше ми побачимо багато "п'ятірок", які не грають як "п'ятірки", - сказав Пойєт.