9 березня 2024 23:46

Старань Малиновського виявилося замало. "Дженоа" на власному стадіоні програла "Монці" у матчі Серії А

У заключному суботньому поєдинку 28-го туру італійської Серії А Дженоа, кольори якої захищає українець Руслан Малиновський, вдома програла Монці (2:3).


Попри натяки Альберто Джилардіно, український хавбек Дженоа Руслан Малиновський гру проти Монци розпочав з лави для запасних.


І поки наш співвітчизник споглядав за діями своїх одноклубників, вони вже на восьмій хвилині примудрилися пропустити. Розкішну триходівку Монцу завершив ударом головою Маттео Пессіна. Саме про такі комбінації говорять «як по нотам».


А за десять хвилин після першого голу, в нокаут «грифонів» відприви розкішним ударом бічіклетою, як говорять італійці, тобто ножицями, Дані Мота. Португалець стовідсотково претендує на звання автора голу туру.


Шокову терапію для своєї команди Джилардіно виконав по перерві, зробивши одразу три заміни. Одним з тріо фрешменів став Руслан Малиновський.


Однак не українець, а Альберт Гудмундссон по перерві віднови інтригу своїм десятим голом у сезоні. Ісландець не зміг реалізувати пенальті з першого удару, але вдало зіграв на добиванні.


Закамбечили господарі поля після шикарного обвідного удару Вітіньї, який, як і Малиновський вийшов у другому таймі і зумів скористатися своїм шансом на всі сто.


Здавалося, що Дженоа зуміє дотиснути деморалізованого суперника, але – ні. Даніель Мальдіні скористався гармидером у захисті генуезців та вирвав перемогу для Монци.


Італія. Серія А. 28-й тур


Дженоа – Монца 2:3 (0:2)

Голи: Гудмундссон, 52, Вітінья, 68 – Пессіна, 8, Мота, 18, Мальдіні, 80.