8 березня 2024 13:13

Сергій РЕБРОВ: "У нас поки що немає стільки гравців, щоб ми могли використовувати три-чотири тактики"

Головний тренер збірної України Сергій Ребров під час сьогоднішньої прес-конференції розповів про підготовку до протистояння з Боснією та Герцеговиною.


- Тренер Боснії та Герцеговини говорив, що повністю просканував збірну України. А що ви можете сказати про нашого суперника?


- П'яте місце, яке вони зайняли у своїй групі - це не те, на що вони заслуговують. Вони мають третій тренер за рік. Коли він прийшов, то робив велику ротацію. Дивився всіх гравців. Ми переглянули багато їхніх матчів. Там багато кандидатів. Майже всі грають у Європі. Ми маємо бути готові до матчу з ними, але треба думати про себе. Потрібно серйозно готуватися. Впевнений, що все в наших силах.


- Вже розробляли якусь схему гри проти Боснії та Герцеговини?


- Розробляв, але сьогодні достеменно не треба про це говорити. Важливо, щоби всі гравці підійшли до матчу без травм. Ще є матчі попереду. Не знаємо, що може статися. Коли футболісти приїдуть до збірної, тоді вирішимо. У нас поки що немає стільки гравців, щоб ми могли використовувати три-чотири тактики. Все вирішуватимемо перед матчем.

- Україна матиме статус фаворита у матчах із Боснією та Герцеговиною. Це вам допомагає чи заважає?

– Мені це не заважає. Сподіваюся, що гравцям також. Я пам'ятаю, коли Італія була фаворитом, і ми мали вигравати на останніх хвилинах. Гра може складатися по-різному. Вчора "Динамо" на останній хвилині отримало пенальті. Потрібно думати про себе та добре готуватися ментально. Ці матчі визначають долю нашої країни до ЄВРО. Але ми вже маємо досвід. Минулого разу ми грали з Шотландією та Уельсом. Для гравiв це не вперше.