7 березня 2024 21:00

"Верес" – "Динамо" 1:1. Звіт про матч. Трагічна розв'язка на останніх секундах та втрата очок

Після двох стартових перемог у весняній частині чемпіонату України "Динамо" у 20-му турі на стадіоні "Авангард" у Рівному зустрічалось із "Вересом".

Дискваліфікованого через перебір жовтих карток Бражко, як і передбачалося, у стартовому складі замінив Андрієвський. Також замість Вівчаренка з перших хвилин на поле вийшов Дубінчак. За рештою позицій киян порівняно з поєдинком проти "Чорноморця" змін не відбулося.


Початок зустрічі було відкладено на 40 хвилин через повітряну тривогу. Після завершення команди повернулися на стадіон, розім'ялися, і арбітр дав стартовий свисток.

Перші хвилини зустрічі і "Динамо", і "Верес" провели у високому темпі, не затримуючись у середині поля, внаслідок чого на 5-й хвилині Бущан врятував киян після удару Мрвальєвича з 11-ти метрів.


І буквально відразу "біло-сині" вибігли в контратаку, яка завершилася виходом Волошина на ворота Когута і точним ударом повз воротаря Так рахунок став 1:0 на користь динамівців. Асистував Назару Кабаєв.

На 9-й хвилинi підопічні Шовковського могли подвоювати свою перевагу. Після атаки лівим флангом м'яч відскочив прямо на ногу Андрієвському, Олександр потужно вистрілив практично з лінії штрафного майданчика, але за "Верес" зіграла поперечина.


Наступний випад "Динамо" призвів до чергового моменту біля воріт гостей. Андрієвський зряче навісив у штрафний майданчик на Волошина, який головою намагався підрізати м'яч у дальній кут, проте досвідчений Когут у стрибку зумів відвести загрозу.

На 21-й хвилині Попову вдалося виграти другий поверх після навісу з кутового та пробити головою. На жаль, у площину захисник киян не влучив. Далі у грі настав тривалий затишок, злегка розбавлений неточними ударами Шастала, Шапаренка та Кабаєва під кінець першого тайму. На перерву команди пішли за мінімальної переваги "Динамо".


На початку другого тайму кияни створили напівмомент біля воріт "Верес". Після подачі з правого флангу м'яч опинився в ногах у Караваєва, який вирішив щосили пробити з-за меж штрафного майданчика. Олександра підвела точність, і круглий пройшов повз цiль. Хазяї відповіли двома контратаками, але в обох випадках Бущан вчасно грав на виході.

На 57-й хвилині Волошин зіграв у стіночку з Ванатом, увірвався до штрафного майданчика, попутно прибравши зі свого шляху Жуліо Сезара, і вже бив по воротах, проте бразильський легіонер "Вереса" встиг заблокувати удар Назара і врятував свою команду від неприємностей.

Враховуючи слизький рахунок, інтрига в поєдинку залишалася, ось тільки самі господарі ніяк її не підігрівали. Нестача виконавчої майстерності гравців "Вереса" та брак при атакуючих діях залишали Бущана без роботи. Не допомагали команді з Рівного та стандарти.


А ось "Динамо" могло забити вдруге. На 88-й хвилині Дубинчак закинув м'яч за комір Когуту, після чого круглий ударився об перекладину і вилетів у поле. Вже в компенсований арбітром час у гру нарешті серйозно вступив Бущан. Кіпер киян відбив неприємний удар від Шестакова.


Кульмінація зустрічі настала на останніх секундах. Остання атака "Вереса" завершилася падінням Мрвальєвича у штрафному майданчику "Динамо" після контакту з Беніто, що вийшов на заміну, після чого відразу ж пролунав фінальний свисток арбітра.


Це спричинило обурення з боку господарів, які оточили Панчишина, масовою роздачею жовтих карток та переглядом VAR. У результаті суддя переглянув повтор епізоду та вирішив призначити пенальті у ворота киян. До точки підійшов Мрвальєвич та реалізував 11-метровий, встановивши остаточний рахунок матчу - 1:1.