5 березня 2024 19:34

Дмитрулін – про спалах літака збірної 1999-го: "Один затиснувся, другий впав на підлогу, третій почав кричати, а четвертий сидів спокійно"

Колишній захисник «Динамо» та збірної України Юрій Дмитрулін в ексклюзивному матеріалі Ірини Козюпи для Tribuna.com розповів про інцидент, що стався із національною командою у 1999 році.


«Ми зіграли з Вірменією та поїхали до аеропорту. Здали багаж та увійшли до літака. Він уже вирулив на злітну смугу і почав набирати швидкість. І тут пролунав звук, схожий на вибух.


Як нам пояснили, це був помпаж двигуна. Це коли гаряче повітря потрапило в повітрозабірник і вибухнуло.


У салоні випали маски. Усі злякалися і почали кричати: "Стоп!" Кожен по-різному в команді відреагував на ситуацію – ви ж розумієте, що кожен має свій поріг страху.

Один стиснувся, другий упав на підлогу, третій почав кричати, а четвертий сидів спокійно. Скажімо так, злякалися. Загалом дуже неприємна ситуація.

Двигуни заглушили та всіх вивели з літака. Сказали, що зараз його відремонтуємо і полетимо. А у всіх був такий стрес, що відремонтуємо. Зателефонували до Києва – і за нами вислали другий літак.

А делегація пішла знімати стрес у бар», – сказав Дмитрулін.


За однією з теорій, спалах стався через помилку технічного персоналу аеропорту.


Фото - ФК "Динамо"