5 березня 2024 10:14

"Запитав у Качараби, чи можна мені перейти в ДАК 1904". Колишній хавбек "Динамо" розповів про трансфер до клубу зі Словаччини

Український півзахисник словацького ДАК 1904 (Дунайська Стреда) Ігор Харатін розповів про свій перехід, а також про зацікавленість кількох українських клубів.


“Після того, як у Легії заявили, що не розраховують на мене, я почав тренуватися з другою командою, провів збори, але я розумів, що мені потрібно їхати. Мені потрібно набирати ігровий час, мені потрібно грати та відновлювати свої кондиції. Питання – куди? Але, все обдумавши, вирішив перейти в ДАК”.


“Все почалося з того, що я зателефонував Тарасу Качарабі і привітав його з переходом у ДАК. І я запитав у нього, як там у клубі, може мені туди перейти? Це було більше як жарт. Я якраз знаходився у пошуку, довго шукав. команду. Не було тих варіантів, які мене влаштували б. Але ця команда цікавилася мною, тому я вирішив запитати. Тарас сказав, що в клубі працює Гліб Платов, якого я добре знаю, тому мені стало цікаво. Я вирішив запитати Гліба про проект, про клуб, він мені все розповів і запропонував йому свою кандидатуру”.


“Легія була готова розірвати зі мною контракт і мені потрібен був клуб, у якому я міг би хоча б до літа проявити себе. Гліб поговорив із тренером, я пізніше з ним познайомився і вони були зацікавлені у моєму трансфері. Тренер на мене чекав, він був зацікавлений у моєму приїзді. І за два дні я вже поїхав у ДАК”.

Харатін у лютому перейшов із польської Легії в ДАК 1904 року. 29-річний футболіст підписав контракт терміном до кінця поточного сезону. Договір містить опцію подовження ще на один рік.

ДАК 1904 з Харатіним (один матч в активі) та його співвітчизником Тарасом Качарабою (чотири гри) посідає четверте місце у турнірній таблиці чемпіонату Словаччини.


Фото: ФК ДАК 1904