4 березня 2024 15:02

Матеу Лаос: "У сучасних арбітрів занадто велике его"

Протистояння на Местальї поміж Валенсією та Реалом у рамках двадцять сьомого туру іспанської Ла Ліги запам’яталось глядачам не стільки втратою очок "галактікос", якою все одно потім не скористались конкуренти, скільки черговим суддівським скандалом.


Головний арбітр того матчу, Хесус Хіль Мансано, завершив протистояння за мить до того, як Джуд Беллінгем спрямував м’яч у сітку чужих воріт, після чого ще й вилучив лідера Реала за критику свого рішення.


На цьому тлі в країні розпочалось жваве обговорення подій тієї гри, до якого долучився й один із найбільш іменитих арбітрів сучасної історії іспанського футболу — Антоніо Матеу Лаос.


"Сучасні арбітри виконують свою роботу більше для того, щоб потім опинитись на засіданні комісії, яка розподілятиме їх на більш статусні матчі, а не для футболу взагалі.


Усі вони так чи інакше намагаються чітко слідувати правилам та настановам. Але тривожно, що хтось, хто працює в корпусі вже 11 років, робить подібні речі.

І при цьому він буде нашим представником на чемпіонаті Європи влітку цього року! Це вже не індивідуальна, а систематична помилка. Це питання дотримання загальної концепції. Таймінг свистка в першому таймі матчу Валенсія — Реал також був жахливим.

Просто у арбітрів зараз занадто велике его. Якби цієї катастрофи останніх хвилин не сталось, комісія б точно сказала, що суддівський інтелект, продемонстрований Хіль Мансано, був просто відмінним", — заявив колишній арбітр.


Нагадаємо, що восени минулого року Лаосу пророкували посаду президента Королівської Федерації футболу Іспанії.