4 березня 2024 10:59

Олександр КАРАВАЄВ: "Коли я зараз побачив вперше за такий довгий час вболівальників, то в мене промайнула думка, що наближається перемога"

Гравець "Динамо" Олександр Караваєв в інтерв’ю розповів про матч з "Чорноморцем" та емоції від повернення вболівальників на трибуни.


– Шість перемог поспіль - це дуже сильний результат.


– Звісно. Коли ти багато виграєш, то завжди про команду щось кажуть і підтримують багато людей. Звісно, що менше підтримують коли негативні результати. Але є вболівальники які підтримують і в поразках, і в перемогах, такі вболівальникі найцінніші.


– Скільки вже емоційних гірок переживало "Динамо" в цьому сезоні?


– Багато. Таке футбольне життя і тим воно цікавіше, що немає такого, що ніхто не помиляється, бо всі б грали з рахунком 0:0. Звісно, що для "Динамо" важче переживати ці емоційні гірки коли в команді провал, для середняків це легше сприймається. Але тому ми й професійні футболісти, бо ми можемо здолати ці виклики - значить ми сильні, а якщо ні, то треба працювати далі. Ми робимо все щоб зараз наш емоційний стан був на висоті.


– Який емоційний стан в роздягальні? Шовковський відповідає досить відкрито на прес-конференціях, а як він з вами говорить?


– Так само він і в команді, і в тренуванні, і в побуті, він може щось підказати, порозмовляти, дуже сильно налаштовує в емоційному плані. Всі його знають як дуже розумну людину, яка може з тобою поговорити про ментальність, про психологію. Я вважаю, що психологіний стан один із найважливіших в кар’єрі. Ти можеш десь не прийняти м’яч, десь не так вдарити, але якщо в тебе буде свіжа голова і готова до будь-яких викликів, то ти зможеш все зробити, якщо будеш емоційно підготовлений до будь-яких моментів.


– Сьогодні на домашньому матчі "Динамо" вперше з’явились вболівальники, наскільки сильно змінились емоції?


– Я звик і люблю, що навіть коли граєш десь на виїзді і проти тебе вболівають 70 тисяч вболівальників, то це кайф. Ти знаєш, що тебе підтримують дуже сильно. І коли я зараз побачив вперше за такий довгий час вболівальників, то в мене промайнула думка, що наближається перемога. Чомусь так в мене було. Бо завдяки нашим воїнам ми можемо грати, завдяки нашим воїнам вже почали пускати вболівальників. І, звісно, велика вдячність та низький уклін їм, бо вони роблять все, щоб ми могли грати і дарувати позитивні емоції. Це дуже сильно, що пустили вболівальників, і вони приходять. Квитки дуже швидко розкупили. Це визначна подія емоційно.


– Ви забивали за "Динамо" в Туреччині на божевільному стадіоні, ви грали в Туреччині за "Фенербахче", ще був божевільний матч "Брага" - "Зоря", а зараз виросло покоління молодих футболістів, які ніколи не грали за вболівальників. Як вони це сприймають?


– Це треба запитувати в них. Але я вважаю, що це відчуття невеликої ейфорії, заради якої ти ще більше себе мотивуєш грати. Всі хочуть прогресувати тут, а потім їхати в Європу грати, бо бачать яка там атмосфера в топ-чемпіонатах. Тому це для них додаткова мотивація.