3 березня 2024 23:45

"Наполі" вирвав перемогу над "Ювентусом" у центральному матчі 27-го туру Серії А

Наполі у драматичному стилі вирвав перемогу над Ювентусом у домашньому поєдинку 27-го туру італійської Серії А – 2:1.


Господарі виглядали впевненіше усю гру. Повести в рахунку їм вдалося завдяки влучному удару Хвічі Кварацхелії злету, якому допоміг рикошет від захисника.


Юве відігрався вже в кінці поєдинку — точний діагональний удар вдався Федеріко К'єзі. Але Партенопейцям вистачило часу, щоб здобути перемогу. Віктор Осімхен заробив пенальті і сам же його виконав. Зробив він це невдало, Войцех Щенсни м'яч відбив, але його одразу добив Джакомо Распадорі.


Наполі отримав у чемпіонаті другу перемогу поспіль, чого з ним не траплялося з вересня. За нового тренера Франческо Кальцоне намітився явний прогрес. Набравши 43 очки, неаполітанці піднялися на сьоме місце в турнірній таблиці.


Ювентус, у свою чергу, виграв лише один матч із останніх шести - дотиснув Фрозіноне (3:2) у компенсований час. Зебри відстають від Інтера на 12 пунктів (при цьому у лідера — гра в запасі), лише на одне очко випереджаючи Мілан.


У наступному турі обидві команди зіграють удома. У Неаполі гостюватиме Торіно, а в Туріні - Аталанта.


Серія А. 27-й тур


"Наполі" - "Ювентус" 2:1


Голи: Кварацхелія 42, Распадорі 88 - К'єза 81


Нереалізований пенальті: Осімхен 88 (воротар)


"Наполі": Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані (Естігор 65), Жезус, Олівера, Ангісса, Лоботка, Траоре (Зелінськи 65), Політано (Распадорі 65), Осімхен, Кварацхелія (Ліндстрем 90+3)


"Ювентус": Щенсни, Бремер, Ругані, Сандро, Камбіазо (Веа 66), Локателлі, Міретті (Йілдіз 77), Алькарас (Мілік 90), Ілінг-Джуніор (Боенде 77, Даніло 90), Влахович, К'єза


Попередження: Траоре 47 – Влахович 18, Бремер 26, Камбіазо 28, Боенде 87