1 березня 2024 18:20

Юрій МОРОЗ: "Знайомство зі збірною України U-17? Бачив хлопців у справі завдяки відеоматеріалам, а динамівців - на власні очі"

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження) в елітному раунді Євро-2024 (U-17) зіграє проти Греції, Швейцарії та Словаччини. Господарем міні-турніру буде Греція, поєдинки квартету проходитимуть 6—12 березня в місті Патри на стадіонах Pampeloponnisiako та Kostas Davourlis Stadium.


Юнацька збірна України U-17 розпочала збір, присвячений еліт-раунду Євро-2024. Про те, як команда готуватиметься до турніру, офіційному сайту УАФ розповів її головний тренер Юрій Мороз, якого було призначено на цю посаду після рішення Виконкому УАФ.

— Юрію Леонтійовичу, для вас знайомство із цією збірною відбуватиметься напередодні офіційних змагань…

— Візуально хлопців я знаю, бачив їх, як то кажуть, у справі завдяки відеоматеріалам, а динамівців — на власні очі. Хоча, звісно, на практиці це буде початок нашої спільної роботи.

— У нашому складі налічується сім легіонерів. Наскільки здібності цих хлопців вам відомі?

— Вони для збірної не новачки. Попередній головний тренер цієї команди Володимир Єзерський виконав хорошу роботу, тому інформації щодо легіонерів достатньо.

— Наскільки добре вам вдалося вивчити майбутніх суперників?

— Усі наші опоненти виступали у кваліфікаційному раунді, тому матеріали щодо їхньої гри в нас є. Це добре збалансовані команди, і назвати фаворита нашого квартету вкрай складно. Та й не хотілося б когось виділяти — в еліт-раунді слабких супротивників не буває.