28 лютого 2024 23:13

"Якби я знав...". Калюжний про те, що був не заявлений за "Олександрію" на матч із "Шахтарем"

Серед подій, які звернули на себе увагу у 18-му турі УПЛ, був не тільки сенсаційний результат матчу «Олександрія» – «Шахтар» – 0:0. На наступний день після гри широкого розголосу набула інформація про участь у ній гравця команди господарів Івана Калюжного, який не був заявлений за олександрійський клуб. Тоді ж ФК «Олександрія» на своєму сайті розмістила офіційну заяву щодо цієї ситуації, пояснивши її людським фактором.


Наскільки відомо, справу передано до Контрольно-дисциплінарного комітету, котрий і має прийняти рішення у відповідності з існуючими у нашому футболі нормами. Це може коштувати «Олександрії» технічної поразки.


Коментар головної дієвої особи цього інциденту, 26-річного півзахисника Івана Калюжного, із зрозумілих причин, був досить лаконічним.


– Потрібно звертатись до клубу, лише за його згоди можу давати інтерв’ю, – сказав він. – Як я відреагував? Ніяк. Що можу зробити. Якби я знав про те, що не заявлений, то звісно, не грав би.


А між тим Sport.ua стало відомо, що поки не буде заяви від УПЛ та закінчення внутрішнього клубного розслідування, у якому визначатиметься, чому так сталося, «Олександрія» ніяких коментарів на цю тему давати не буде. Тож слід чекати на офіційну заяву олександрійського клубу.


У нинішньому сезоні Іван Калюжний провів 13 матчів: в осінній частині чемпіонату на правах оренди він зіграв 12 поєдинків у складі черкаського ЛНЗ, а по весні взяв участь у згаданій зустрічі «Олександрії» з «Шахтарем».