27 лютого 2024 17:32

"Це не ван Дейк, але у нього вражаючі цифри". Журналіст захоплений дебютом Михавка за "Динамо"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко висловився про дебютний офіційний матч Тараса Михавка за "Динамо".

- У своєму дебютному матчі проти "Металіста 1925" він не дуже сподобався. Так, він помилився при другому пропущеному м'ячі. Там очевидно його помилка. Він не влучив по м'ячу у боротьбі з Юсовим, але я вважаю, що це навіть добре, що він помилився. Ми маємо можливість оглянути, як він реагує на помилку. Це дуже важливо для молодого футболіста. Якщо впаде у депресію – все ясно.

Наївно думати 18-річний футболіст гратиме безпомилково. Дуже важливо реагувати на помилки та навчатися на них. Цифри Михавка у матчі з "Металістом 1925" просто вражають. 97% точних передач, 11 із 12-ти в третю зону, 84% виграних єдиноборств - це найкращий показник на полі. Зробив 20 повернень м'яча. І ми говоримо про дебютний матч 18-річного хлопця. Просто молодець.

З ігрового погляду мені подобається Михавко. Має хорошу швидкість. Для "Динамо" це зараз дуже важливо. Були моменти, коли він показово наздогнав Борячука. Потім втратив, але дістав Юсова. Михавко має хорошу ліву ногу, досить впевнено працює з м'ячем. Сміливий, різкий із правильною агресією. Полюбляє зіграти на випередження. Іноді пролітає, але йому 18 років. Він має набір якостей, які дозволяють говорити про нього, як про цікавого гравця з погляду перспективи. Це не Ван Дейк. Це ще не готовий футболіст. Таким корисно вчитися, коли поряд у центрі захисту грає хтось досвідчений.