21 лютого 2024 11:06

Руні про ван Галя в МЮ: "Після тренувань півтори години не можна було їсти, потім ми чекали, коли він доїсть, щоб послухати промову. З гравцями Луї спілкувався за старшинством"

Уейн Руні розповів про методи Луї ван Гала у «Манчестер Юнайтед».


Ван Гал працював із «Ман Юнайтед» з 2014 по 2016 рік. Руні грав під керівництвом весь цей час.

«З погляду оборони Луї ван Гал чудово попрацював у «Манчестер Юнайтед». Проти нас було важко грати. При володінні гравцям із талантом було складно, бо він хотів виконання установки. Це позбавляло гравців атаки волі. Пам'ятаю, він не хотів, щоб траєкторії руху гравців півзахисту перетиналися, і хотів, щоб кожен гравець мав свою зону на полі, в якій він мав залишатися.

Ван Гал – яскрава особистість. Є кілька історій про його період у клубі, які я не можу розповісти. Його методи поза полем були складними, але тренування з ним мені подобалися.

Після тренувань півтори години не можна було їсти. Потім ми отримували їжу там, де столи піднімалися часом. Стіл тренерського штабу прибирали останнім, тож треба було дочекатися, коли тренер доїсть. А в нього завжди був обід із трьох страв. Коли він доїдав, то вставав і говорив. Кожен день. Після цього можна було йти.


Перед тим, як піти, він міг захотіти поговорити з гравцями індивідуально. Робив він це в порядку старшинства, тож гравці сиділи перед його кабінетом, чекаючи, коли їх викличуть. Один за іншим. Одного разу я сказав йому, що гравцям це не подобається, що він повинен змінити процес, оскільки ставало дедалі важче.

Ближче до кінця Луї спитав мене, що він може змінити, щоб повернути гравців на свій бік. Але, на жаль, тоді було вже надто пізно.

Мені було сумно, коли Луї ван Гал залишив Манчестер Юнайтед. Під час фіналу Кубка Англії-2016 його дружина дізналася, що Луї звільнять незалежно від результату. Щиро кажучи, він знав про це до гри. Після матчу ми приїхали на переможну вечірку, а він тихо сидів у розі з родиною. А зазвичай він досить гучний та життєрадісний.


Я підійшов до нього і сказав, щоб він насолоджувався вечіркою, бо ми виграли Кубок. Але він знав, що його звільняють, хоч клуб йому про це не повідомив. Наступного дня після вечірки після сніданку він поділився з нами планами на передсезонню. Тож він був у роботі до самого кінця», – сказав Руні у підкасті Stick to Football.