18 лютого 2024 17:29

Дані Алвесу допомагали не вчинити суїцид у в'язниці

Екс-гравцю збірної Бразилії Дані Алвесу допомагали не вчинити суїцид у в'язниці.


Із січня 2023 року Алвес перебуває під вартою за обвинуваченням у згвалтуванні жінки в нічному клубі Sutton у Барселоні в грудні 2022-го. 14 листопада стало відомо, що суд завершив розслідування. Прокуратура вимагає для футболіста 9 років позбавлення волі. Максимальне покарання за згвалтування - 12 років тюремного ув'язнення.


Судовий розгляд у цій справі відбувався з 5-го по 7 лютого. Суд на прохання прокурора залишив Алвеса під вартою до винесення вироку. У програмі Fiesta опублікували уривок бесіди з колишнім співкамерником екс-гравця "Барселони". Ув'язнений повідомив, що стосовно Алвеса дотримуватимуться протоколу запобігання суїциду.


- Було вжито крайніх заходів. Через суд він був у занепаді, ніби в депресії, він був пригнічений. Виглядало так, ніби співробітники в'язниці підтримують його. Протокол застосували наступного дня після суду, - розповів колишній співкамерник Дані.


Невідомо, чи дотримуються протоколу досі. Протокол запобігання суїциду у в'язниці Алвеса охоплює оцінку ризику самогубства, постійне спостереження за ув'язненим, контроль доступу до небезпечних об'єктів, обмеження пересування, індивідуальну та групову терапію, розважальні заходи.