17 лютого 2024 10:10

"Це явно не те, про що мріяв Хацкевич". Один з власників "Заглембє" висловився щодо призначення екстренера "Динамо"

Один із співвласників польського клубу Заглембє із Сосновця Рафал Коллінз поділився своєю думкою про призначення на посаду головного тренера команди колишнього наставника Динамо Олександра Хацкевича.


Рафал Коллінз заявив, що звичайно Олександр Хацкевич не міг уявити, що буде тренувати останню команду другого дивізіону Польщі, але перехід в Заглембє – великий виклик для наставника.


«Ми взяли цього «козака» тренером, тому що в нас були такі можливості. Адже клуб, що йде на останньому місці в другому дивізіоні Польщі – це явно не те, про що щодня мріяв Олександр Хацкевич, який раніше тренував таку команду, як київське Динамо, і має досвід матчів Ліги чемпіонів. Але очевидно, що для нього це призначення – величезний виклик».


Один із співвласників польського клубу розповів, що Хацкевич сказав кожному футболісту, коли з’явився в команді.


«Наш новий головний тренер зібрав команду з 20 гравців і сказав кожному з них: «Я не знаю, хто гратиме в наступному матчі, але якщо ти вийшов на поле, то маєш показувати таку гру, щоб я міг розраховувати на тебе й надалі».


На думку Коллінза, білоруський наставник провів революцію в Заглембє, адже зробив масову чистку складу.


«За чотири тижні ми провели величезну революцію в команді. Ми розірвали контракти з десятьма гравцями, а дев’ять – повернулися. Відбувається величезна перестановка і є ще багато знаків питання. Але Хацкевич знає, що робить», – наводить слова Коллінза Meczyki.