12 лютого 2024 14:58

The Times: Британці передали Росії ключове обладнання на понад $100 мільйонів за рік

Фото - ua.depositphotos.com


За перші десять місяців минулого року британці експортували до Росії ключове обладнання на суму понад 100 млн дол. Про це повідомляє The Times.


Багато товарів, які виготовили або розробили у Великій Британії, потрапили до РФ опосередковано: через китайські, гонконгські або турецькі фірми. Однак товар на суму приблизно 15 мільйонів доларів поставили до Росії безпосередньо з британських складів. Мова йде про "декількох" постачальників.


Серед тих, хто наростив експорт до Росії, значиться шотландській виробник напівпровідників FTDI, який, як стало відомо раніше, постачав мікросхеми для російської бронетехніки. У минулому році він поставив Москві компоненти на суму 1,5 млн дол., у той час як за 2022 рок ця сума склала лише 500 тис. дол.


Однак загалом можна казати про різке зниження британського експорту до Росії порівняно з позаминулим роком: тоді британці експортували до РФ ключові компоненти на суму близько 770 млн дол.


Також слід зазначити, що у російській зброї виявили лише 28 компонентів британського походження, у той час як кількість компонентів американського походження склала більше ніж 2000 одиниць. Багато з них сама Росії виробляти не може.


Британці поставили росіянам БПЛА, верстати, комп’ютерні компоненти та напівпровідники, від яких вони критично залежать.