12 лютого 2024 11:30

У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста. Вбивцю затримали (Оновлено)

Федерація баскетболу України повідомляє про трагічну загибель 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова в Німеччині, Федерація баскетболу міста Києва додає, що хлопець загинув внаслідок нападу.


Джерело: ФБУ, ФБК.


Дослівно ФБУ: "У Дюсельдорфі сталося страшне горе — трагічно загинув 17-річний баскетболіст юнацьких збірних України Володимир Єрмаков".


Дослівно ФБК: "Володя (Єрмаков – ред.) і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони – українці!".


Деталі: У ФБК зазначають, що лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації.


"Місцева поліція вже веде справу, на місці злочину були свідки", – додають у повідомленні ФБК.


Довідково: Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.


Міністерство закордонних справ України повідомило, що німецька поліція затримала вбивцю українського баскетболіста Володимира Єрмакова.


Про це у Facebook написав речник українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко, інформує "Європейська правда".


"За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії", – зазначив Ніколенко.


Він підкреслив, що справа перебуває на особливому контролі українського МЗС.


"Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності", – додав речник МЗС.


Він також поінформував про стан другого українця, який постраждав під час нападу.


За словами Ніколенка, йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Стан стабільний, загроз його життю немає.


Фото - ФБУ