11 лютого 2024 11:38

"Барса" запропонувала де Йонгу продовження до 2029-го без зниження зарплати, але Френкі не відповідає вже три місяці. У разі відмови його можуть продати влітку

Френкі де Йонг поки що не відповідає на пропозицію «Барселони» про продовження контракту.


Термін цієї угоди розрахований до літа 2026 року.

Три місяці тому каталонський клуб зробив півзахиснику пропозицію про продовження контракту без зниження зарплати ще як мінімум на три роки, до 2029-го, але досі не отримав відповіді, пише Mundo Deportivo із посиланням на джерела у «Барселоні». Як зазначається, зараз де Йонг отримує більш високу зарплату, ніж раніше, оскільки зараз "Барселона" виплачує йому ще й відкладені через пандемію коронавірусу платежі.

У клубі здивовані поведінкою де Йонга, але сподіваються на його чесну відповідь. Якщо Френкі хоче покинути «Барсу», то маємо прямо повідомити про це. У такому разі клуб або зробить ще одну пропозицію щодо продовження контракту, або попросить гравця надати пропозицію про трансфер.

У «Барселоні» вважають поточний рік ключовим для вирішення питання про продовження контракту Френкі, оскільки у 2025-му, коли до закінчення терміну нинішньої угоди залишиться рік, клуб буде у слабкішій позиції під час переговорів.

Зазначається, що де Йонг не виключає варіант із відходом з «Барселони» на відміну від літа 2022-го, коли клуб погодив його трансфер до «Манчестер Юнайтеду». Угода тоді зірвалася через небажання Френкі йти.

Цього сезону де Йонг провів 22 матчі за «Барселону» у всіх турнірах, забив один гол і отримав вісім жовтих карток.