8 лютого 2024 22:57

Артем ДОВБИК: "Мічел 20 хвилин говорить – я заряджаюся, хоча розумію, може, 10%"

Український форвард «Жирони» Артем Довбик поділився думками про головного тренера Мічела Санчеса.


- Зібралися дуже гарні гравці плюс тренер. Він нам показує, розбирає суперника так – чесно, я був в перші дні вражений. Тому коли виходимо на поле, відчувається хімія між кожним гравцем. Думаю, за рахунок того, що всі працюють на тренуваннях. Він дуже не любить, коли хтось десь сачкує. Не дає розслабитися. Якщо ти не виконав норму спринтів – після тренування добігаєш. За цим слідкують.


У нього кожна атака повинна закінчуватися голом. Якщо щось зробив не так – на лавці аншлаг.

Дуже добре, що можемо нав’язувати свій футбол. Зараз суперник підлаштовується під нас, не ми під суперника. Думаю, менталітет помінявся у клубі.

- Який був переломний матч на початку сезону, коли зрозумів – блін, ну ця команда реально може десь там зверху зачепитися?

- По ходу зустрічей програвали два чи три матчі поспіль, а потім за 30 хвилин забивали 3-4 голи. Була якась така впевненість, що ми можемо давати запас команді у 2 голи, а потім просто повертатися у гру та обігрувати ці команди. Думаю, після таких матчів, коли програєш, а потім повертаєшся в гру та перемагаєш – спокійно, наче ні в чому не бувало.

Мічел постійно говорить на установках перед матчами, майже щоразу повторює те саме: «Ми тут, аби боротися за перше місце». Ми проробили такий шлях за перші 20 матчів, тому він говорить, що в нас менталітет повинен бути тільки один – боротися в кожному матчі та за найвищі місця.

Сиджу, він там 20 хвилин говорить – я заряджаюся. Хоча розумію, може, 10% того, що він говорить, – сказав Довбик.