8 лютого 2024 22:08

Андрій ШЕВЧЕНКО: "Це великий виклик. З Чеферіном ми обговорювали, як зберегти футбол в Україні"

Президент ФІФА Джанні Інфантіно та новообраний президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко на зустрічі на Конгресі УЄФА в Парижі, столиці Франції, обговорили перспективи подальшої співпраці.


Шевченко, одноголосно обраний президентом УАФ, який раніше очолював національну збірну України, сказав, що вони з Інфантіно обговорили низку тем під час зустрічі.

Він також визнав важливу роль ФІФА у підтримці УАФ, а також через такі ініціативи, як програма FIFA Forward, FIFA Football for Schools та FIFA Talent Development Scheme – формування українського суспільства та виховання нового покоління Шевченка.

Андрій Шевченко: «По-перше, ми говорили про Україну, яка ситуація в країні. Ми говорили про те, як ми можемо не просто зберегти футбол в Україні, а й розвивати його під час війни. Це є великий виклик для мене. Я думаю, що ми можемо працювати над різними проектами.

Один із моїх ключових моментів – це допомога масовому футболу, розробка програм для молодих поколінь. На порядку денному були жіночий футбол та цифровізація. ФІФА має багато програм, які ми вже використовуємо як асоціація, але плануємо використовувати їх більше і подивитися, в якому напрямку ми можемо співпрацювати. Крім того, для нас дуже важливо мати цей міжнародний зв'язок та працювати з Фондом ФІФА».