2 лютого 2024 09:45

"У Ракицького специфічна дружина". Розкрито зарплату гравця "Шахтаря", через яку він судився з агентом

З 2017-го по 2019 роки український вінгер Антон Калайтан виступав у німецькому футболі, тоді ж співпрацюючи з місцевим агентом Олегом Шелемеєм, який родом з України.


В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» Калайтан розповів, як в той період своєї кар'єри приймав участь у судовому процесі між Шелемеєм та Ярославом Ракицький.

«Він людина специфічна. Зараз я розумію, чому із ним судився Ракицький. Я ж, до речі, був перекладачем під час розгляду їхньої справи у Лозанні. Шелемей тоді був агентом Ракицького, і вони розривали відносини.

Я був у Кобленці, мені дзвонить агент та каже: «Дивись, Антоне. Мені треба буде трохи допомогти із перекладом у Швейцарії. Зможеш?». Він мені навіть особливо не розповів, як усе це буде проходити».

Футболіст поділився деталями того процесу та зазначив, що агент за допомогою нього хотів просто зекономити.

«Ми приїхали в арбітражний суд у Лозанні. Перед початком засідання мені дали бланк, де я мав заповнити свої дані. І тут я зрозумів, що буду не просто допомагати, а стану повноцінним учасником судового процесу і напряму перекладатиму слова агента. Так він вирішив зекономити на перекладачі. Дуже весела вийшла ситуація.

Ракицький не приїхав. Він із дружиною вийшов на зв’язок по Skype. Суть суперечки була в тому, що Ракицький не платив агентські, які були прописані в контракті. Передбачалася сума у 15% від його зарплатні. Цікаво, що Ракицький це підписав, але у суді доводив, що підпис підроблений».

Калайтан також розповів про суми, які фугурували у тій справі.

«Наскільки я чув, агент тоді вибив йому зарплатню у 200 тисяч доларів. Ракицький був найбільш оплачуваним українським футболістом Шахтаря. Платити агентські Ярослав не хотів, бо в нього специфічна дружина, про це багато хто знає.

Вона почала контролювати його фінанси та говорити, що, мовляв, не треба нікому нічого платити. Сторона Ракицького знайшла лазівку. Суть була у тому, що ліцензія цього агента була німецькою, а підписав він угоду з українським футболістом. Тобто контракт не мав юридичної сили».

25-річний вінгер окрім цього зазначив, що після того Шелемей йому не відповідав навіть на повідомлення.

«У підсумку суд Ракицький виграв. Це все, що я знаю. Більше мене у деталі цієї справи не вводили. Пам’ятаю, написав потім цьому агенту: «Як суд?» Бо мені ж цікаво, чим усе завершилося.

Але він проігнорив. Я потім сам побачив в інтернеті, що Ракицький виграв. Гроші тому агенту не віддали», – сказав Калайтан для «УФ».