31 січня 2024 16:05

Україна ще не отримала гроші від продажу "Челсі": джерело повідомило подробиці

Фото - ua.depositphotos.com


Кошти від продажу Челсі, який належав російському олігарху Роману Абрамовичу вже два роки заморожені на банківському рахунку у Великобританії. Про це повідомляє The Guardian.


Челсі, який належав Абрамовичу, продали ще у 2022 році за 2,5 млрд фунтів, із домовленістю, що ці гроші підуть на допомогу жертвам війни в Україні.

Але до 2024 року уряд Британії так і не зміг домовитись із колишнім власником Челсі про використання коштів із продажу. Наразі вони заблоковані на рахунку, що належить компанії Абрамовича «Фордстам».

Люди, близькі до Абрамовича, стверджують, що домовленість полягала в тому, що гроші мають піти «всім жертвам конфлікту в Україні та його наслідків», в той час, як міністри наполягали на тому, що вони мають бути витрачені виключно на гуманітарні цілі в Україні.

Члени комітету Палати лордів у європейських справах назвали «незрозумілою» нездатність міністрів уряду Ріші Сунака витратити ці гроші на Україну через майже два роки після того, як було досягнуто домовленості про продаж.