29 січня 2024 09:10

The Times: НАТО має підготуватись до ракетних атак РФ по об'єктах по всій Європі

Фото - ua.depositphotos.com


Хоча зараз РФ зосереджена на війні в Україні, країни Заходу вже стурбовані тим, що країна-агресорка може зазіхнути й на безпеку інших країн Європи.


Як пише The Times, НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об'єктах по всій Європі, зокрема в Німеччині, якщо Москва розпочне війну проти Альянсу. Про це попереджають високопоставлені генерали.


Генерал-лейтенант Олександр Соллфранк, командувач військового логістичного центру НАТО в Німеччині, закликав союзників спростити бюрократичні процедури, які зараз ускладнюють переміщення військ та техніки. Також потрібно дозволити країнам використовувати військову техніку та спорядження одна одної в період кризи.


"Якщо ми порівняємо війну і операції десятирічної чи п'ятирічної давнини, то зрозуміємо, що маємо визнати, що і за тилові райони буде вестися жорстка боротьба. Ми повинні припускати, що агресор буде використовувати весь спектр кінетичної і некінетичної сили для того, щоб зруйнувати лінії зв'язку, в тому числі і в тилу", - наголошує Сольфранк.


Лідери країн Альянсу переконані, що мають обмежений час, щоб зміцнити свою оборону. Вони сподіваються узгодити введення системи "воєнного Шенгену", яка дозволить військовим конвоям вільно пересуватися територією країн НАТО, до саміту у Вашингтоні у липні.