27 січня 2024 16:47

"Мейдстоун" з шостого дивізіону вийшов в 1/8 фіналу Кубку Англії

2 удари — 2 в площину — 2 голи. Ось такий простий рецепт перемоги від колишнього захисника "Вулвергемптона" Джорджа Елокобі, який зараз очолює "Мейдстоун Юнайтед", команду з шостого англійського дивізіону, яка сьогодні сотворила історію цього турніру.


"Камені" приїхали в гості до "Іпсвіча", який грає у Чемпіоншипі і навряд чи хтось міг собі уявити, що це матч закінчиться чимось іншим, окрім як перемогою господарів поля. Подібне вже сталось у минулому раунді, коли "Мейдстоун" пройшов "Стівенідж". Але вони вирішили не зупинятись.


Якщо описувати безпосередньо сам матч, то це були суцільні страждання та відбивання атак суперника всіма можливими способами. Загалом "Іпсвіч" наніс 38 ударів по воротах суперника, з них 13 у площину воріт, але вразити ворота господарі змогли лише 1 раз, натомість пропустили двічі після разючих контратак.


Під кінець першого тайму після того, як "Мейдстоун" витримав натиск, вони неочікувано відкрили рахунок після класного пасу від Соула та майстерного завершення від Рейнолдса. На початку другого тайму господарі зрівняли, втім, як не дивно, "камені" знову вийшли вперед після чергової контратаки, яку завершив Сем Корн.


Для розуміння підвальності "Мейдстоун Юнайтед", у цьому матчі за них вийшов грати Іммануелсон Дуку, який ще кілька тижнів тому грав у чемпіонаті Гібралтару. Це був його дебют за новий клуб. Напевно, ідеальнішого дебюту не придумаєш.


До кінця гри вони змогли втримати натиск суперника і здобули історичну перемогу не тільки для себе, адже вони ніколи не доходили до 1/8 Кубку, але і в історії самого Кубку, ніколи команда з шостого дивізіону не доходила до такої пізньої стадії. Це красиво. Це магічно. Це Кубок Англії. Дякуємо "Мейдстоун Юнайтед" та вітаємо їх з цим досягненням.


Кубок Англії, 1/16 фіналу


"Іпсвіч Таун" – "Мейдстоун" 1:2


Голи: Сарм'єнто (56) — Рейнолдс (43), Корн (66)


"Іпсвіч Таун": Уолтон — Туанзебе, Болл (Кларк, 57), Едмундсон, Гамфріс (Девіс, 57) — Морсі, Тейлор — Гатчінсон (Бернс, 69), Алуко (Чаплін, 57), Сарм'єнто (Буабо, 69) — Броудхед


"Мейдстоун": Коволан — Гойт, Фаулер, Боун (Яндоло, 74), Аппіа, Кіпріану — Берклі-Аґ'єпонґ (Ґурунґ, 63), Соул (Ґрінідж, 59), Корн — Рейнолдс (Корт, 74), Дуку


Попередження: Едмундсон (76) — Гойт (58)