27 січня 2024 15:40

"Це треба було бачити": Хацкевич розповів, як Лобановський поставив на місце Белькевича через гроші

Колишній головний тренер Динамо Олександр Хацкевич розповів історії з взаємовідносин між легендами киян Валерієм Лобановським та Валентином Белькевичем.


З 1996-го по 2007 рр. у складі Динамо виступав Валентин Белькевич, в тому числі п'ять з цих років (1997-2002) білорус грав під керівництвом Валерія Лобановського.


Тоді у складі біло-синіх також був й Олександр Хацкевич, який в інтерв'ю для сайту FanDay.net поділився історією суперечки двох нині покійних легенд Динамо.


«Лобановський якось змінив бонусну систему за виграш у чемпіонаті. Валик відіграв перше коло, забив багато голів, але потім отримав травму. Повернувся десь наприкінці весни. Ніхто не знав, кому і скільки дадуть. Одні отримували 10 тисяч, інші більше.

Валик дивиться у відомість, а там 300 доларів. Як так? Пішов до Лобановського розбиратися, а коли повернувся, то сказав, що Васильович був переконливішим, ніж він».


Нинішній головний тренер польського Заглембє Сосновець розповів, що йому тоді сказав Метр.

«Заходжу я до Лобановського. Він запитав про претензії до суми призових, я сказав, що їх немає. Потім Васильович каже, що друг у мене інтелігент і подякував йому за благодійність.


Тобто, після роз'яснення Лобановського, Валик залишився ще й щасливий, що хоч щось дали. Це треба було бачити, коли він ішов упевнений і заряджений на розбирання, а потім спокійно вийшов», – сказав Хацкевич для FanDay.net.