26 січня 2024 14:02

Начальник "Зорі" Ігор Гузь - про чемпіонат U-21: "Ми проти. Давайте краще ці кошти направимо на те, щоб виграти цю кляту війну"

Начальник «Зорі» Ігор Гузь прокоментував для Tribuna.com ідею віцепрезидента УАФ, головного тренера збірної України Сергія Реброва щодо можливого відновлення чемпіонату України U-21.


«Ми проти. Є декілька причин. У нас таке відчуття, що у країні взагалі нічого не змінилося. Як воно було до війни, так воно і є. Ми кажемо про розвиток футболу, але нам зараз більше треба говорити про його збереження. Хоча б у тому виді, який він зараз має.


Коли була структура U-21, то ми були проти, щоб її забирали. Чому? Тому що тоді насильно її «відрізали» та сказали: «Ні, оце не треба, давайте жіночий футбол». Її ліквідували для того, щоб команди займалися жіночим футболом. Зараз ситуація така – жіночий футбол нікуди не дівся, а додають ще U-21.

Скажіть, будь ласка, як тягнути це фінансово? Треба кошторис клубів збільшити. А може давайте той кошторис краще направимо на те, щоб країна у цій клятій війні виграла. Чи футбол відрізаний від країни? Оце запитання у нас. Заберіть з регламенту зобов’язання про жіночі клуби – і ми повернемо U-21.

Ми ж пропонували іншу модель – якщо клуби мають спроможність та мають бажання, то ніхто їм не заважає мати другу команду. Нехай вона грає у першій чи другій лігах, як це роблять «Металург» Запоріжжя, «Рух». Як був «Шахтар-2», «Шахтар-3», «Динамо-2», «Динамо-3». І хай хлопці там грають. У чоловічий футбол, а не в дитячий. Якщо після 19 років не заграв на високому рівні, то йому нічого з дітьми грати. Треба у дорослий грати, щоб він виріс у майстра. А він все у своєму болоті, все дитина. У 21 рік – дитина. У 20 років люди з армії приходять, а він ще дитина! Це була наша пропозиція. Якщо клуби мають фінансову спроможність – заради Бога, є чемпіонат ПФЛ».

Нагадаємо, раніше Ребров аргументував відновлення чемпіонату України U-21 тим, що це дуже важливо для інституту збірних. Новий генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко сказав, що Ребров починав будувати вертикаль збірних ще з моменту підписання контракту, а тепер отримав офіційні можливості як віцепрезидент УАФ.