25 січня 2024 11:58

Бобан залишив посаду керівника футбольного департаменту УЄФА через зміни, які хоче внести Чеферін до статуту організації, щоб залишитися на 4-й термін

Керівник футбольного департаменту УЄФА Звонімір Бобан залишив свою посаду, повідомляє офіційний сайт організації.


Це сталося через невдоволення тим, що Александер Чеферін хоче внести зміни до статуту організації, що дозволить йому балотуватися на 4-й президентський термін.

«Я розмовляв з президентом УЄФА про це під час останнього засідання Виконавчого комітету УЄФА в Гамбурзі. Це стосувалося змін до статуту УЄФА, за які будуть голосувати на Конгресі УЄФА буде в Парижі наступного місяця.


Запропоновані зміни, у разі схвалення, дозволять президенту УЄФА бути обраним на ще один термін. Але згідно з чинним статутом УЄФА, цей термін повинен був стати останнім для нього.


Незважаючи на те, що я висловив своє глибоке занепокоєння та повне несхвалення, президент УЄФА не бачить жодних юридичних проблем із запропонованими змінами, не кажучи вже про будь-які моральні чи етичні сторони.


Іронічно, що це зробив сам президент УЄФА, який запустив низку реформ у 2017 році, які були запроваджені для запобігання такій можливості. Ці положення були призначені для захисту УЄФА та європейського футболу від «поганого управління», яке, на жаль, тривало роками.


Я повністю розумію, що немає нічого ідеального, не кажучи вже про себе, і часом потрібно йти на компроміси. Однак, якщо я буду брати участь у цьому, це буде суперечити всім принципам і цінностям, в які я вірю і які відстоюю. Я не намагаюся бути героєм, особливо тому, що я не один так думаю.


Протягом останніх 3 років мої стосунки та співпраця з президентом УЄФА та всіма моїми колегами в УЄФА були відмінними. Я вдячний за це і бажаю їм всього найкращого.

З сумом і важким серцем у мене немає іншого виходу, як залишити УЄФА», - йдеться у заяві Бобана, яку опублікував у твіттері спортивний кореспондент Sky News Роб Гарріс.