24 січня 2024 21:10

Президент Чехії Павел: "Україна не зможе вигнати Росію зі своєї території в осяжному майбутньому"

Фото - ua.depositphotos.com


В осяжному майбутньому Україна не зможе повністю вигнати Росію зі своєї суверенної території.


Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.


"Ми повинні дивитися на це реалістично, а не в надмірно оптимістичних рожевих окулярах, як це часто бувало до цього часу. Росія, безумовно, не є легким або слабким супротивником. Росія поводиться агресивно, невігласно. Ми повинні постаратися, щоб Україна отримала найкращий можливий результат і щоб вона зберегла підтримку демократичного світу", - сказав президент Чехії.


Він також назвав верхом нахабства заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, який, за словами Павла, визнав, що Росія може вести переговори з Україною за умови, що нинішнє українське керівництво зникне зі сцени.


"Країна, яка вторглася до свого суверенного сусіда, окупувала частину його території на два роки, зруйнувала значну частину його інфраструктури, вбила десятки тисяч його людей, каже, що готова вести переговори, якщо Україна позбудеться свого керівництва, законно обраного на демократичних виборах. Це кульмінаційний момент", - зазначив Павел.


Він також прогнозує, що російський військовий тиск буде посилюватися з наближенням президентських виборів в РФ на початку весни, оскільки Росія прагне отримати більші територіальні здобутки.