23 січня 2024 16:16

"Атлетико" прицінюється до Довбика на випадок відходу Морати

За повідомленнями іспанських ЗМІ, Атлетико Мадрид розглядає кандидатуру українського форварда Жирони Артема Довбіка як заміну Альваро Морате на випадок ймовірного відходу останнього.


Дієго Сімеоне повністю задоволений виступом іспанського форварда цього сезону (19 голів всього, 13 з них — у Ла Лізі). Однак майбутнє Альваро у клубі, незважаючи на нещодавно продовжений контракт, під питанням.


Морате вже 31 (у жовтні виповниться 32), і з роками ціна на нього неминуче падатиме, тому виручити за нього максимальну суму Атлеті об'єктивно зможуть лише найближчим літом.


Наразі кращої альтернативи до центру нападу, ніж Довбик, на іспанському ринку не знайти. Артем, літній новачок Жирони, проводить феноменальний сезон. 21 січня він спорудив рекордний хет-трик у ворота Севільї (5:1), завдяки чому вибився у найкращі бомбардири Прімери з 14 голами та шістьма асистами.


Втім, каменем спотикання для Атлетико (та інших покупців) може стати чимала сума, яку Жирона має намір виручити за 26-річного українця. За деякими даними, вона не перевищує 45 мільйонів євро.


Жирона йде на першому місці Прімері, випереджаючи Реал на одне очко. При цьому Бланкос має гру в запасі. Атлетико – четвертий із 10-очковим відставанням від земляків. У найближчому турі Ла Ліги каталонці зіграють у гостях проти Сельти, а мадридці приймуть Валенсію.