19 січня 2024 12:23

CAS вирішив, що "Севілья" мала вагому причину розірвати контракт з Ньяньоном через надмірну вагу

Спортивний арбітражний суд (CAS) ухвалив рішення на користь «Севільї» у справі щодо розірвання контракту із захисником Жорісом Ньяньоном у вересні 2021 року, повідомляє The Athletic.


Тоді іспанський клуб припинив співпрацю з футболістом через неодноразові побоювання з приводу професіоналізму та фізичного стану гравця. Йшлося про надмірну вагу Ньяньона та його численні затримки на тренуваннях.

У вересні 2022 року комісія з вирішення спорів ФІФА винесла рішення на користь «Севільї». Було документально підтверджено, що клуб повідомив захиснику про побоювання щодо його надмірної ваги після його повернення до тренувань у вересні 2020 року.

«Севілья» встановила для Ньяньона межу – вага тіла не повинна перевищувати 90 кг. Але в липні 2021-го клуб повідомив, що футболіст має надмірну вагу на рівні ІІ ступеня ожиріння, Жорісу було тяжко працювати до кінця тренування.

Коли Ньяньон програв справу у ФІФА, він звернувся у CAS, також подавав заяву в суди Іспанії, але той позов згодом відкликав.

CAS ухвалив, що очікування клубу щодо втрати ваги гравцем були розумними, відзначив їхні спроби допомогти гравцеві, неодноразово попереджали Жоріса про наслідки його недотримання правил клубу.

Ньяньон став гравцем «Севільї» влітку 2018 року, коли його за 13,5 млн євро підписали з «Ренна». У складі нервіонського клубу всього провів 17 матчів, без результативних дій. Останньою командою був «Сент-Етьєн», але з травня 2022-го Жоріс є вільним агентом.