14 січня 2024 14:28

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Мабуть, поважають полк Калиновського в Україні – як можна ставитися до людей, які поряд з тобою борються за чужу сьогодні для них країну?"

Колишній головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич розповів білоруському ютуб-каналу «Жизнь-малина» про білоруський полк імені Кастуся Калиновського, який воює у складі ЗСУ.


- Як ставитися до того, що зараз білоруські легіонери в Україні – це наші добровольці?


- Як можу ставитись до людей, які захищають Україну? Тільки з великою повагою. Вони віддають своє життя за той будинок, де я живу, жив. Хоча вони не повинні це робити.

– В одному інтерв'ю ви говорили, що у вас був якийсь контакт із представниками полку Калиновського. Що це було?


– Хлопці набрали. Я якраз у той час, на мою думку, на Кіпрі був. Ми поспілкувалися. Нині підтримуємо телефонні стосунки. Домовилися, що коли повернуся до України – обов'язково зустрінемося.

- Кажете, що стосунки підтримуєте телефоном – це що? Просто зателефонувати, поговорити, чи що?


- Та навіть спитати, яка допомога потрібна. Вони кажуть: «Жодної не треба. Ні фінансово, нічого не потрібне. Чисто підтримка, добрі слова, що ви підтримуєте нас, вірите в нас – це найголовніше». Іноді слова важливіші.


- Як українці зараз ставляться до полку Калиновського?


- Я не маю таких друзів, саме військових. Так, Саша Алієв – людина, яка, мабуть, здивувала всіх. Як вони ставляться? Мабуть, повага. Як можна ставитися до людей, які поряд з тобою йдуть у бій, борються за чужу сьогодні для них країну? Напевно, іншого ставлення й не може бути до таких людей. Для них вони теж герої, – сказав Хацкевич.