13 січня 2024 23:17

Фінансовий директор "Гамбурга" розповів, чому "Шахтар" грає на їхньому стадіоні матчі Ліги чемпіонів

Фінансовий директор "Гамбурга" Ерік Хувер в інтерв'ю офіційному сайту клубу розповів, чому "Шахтар" домашні матчі Ліги чемпіонів проводить саме на "Фолькспаркштадіоне".


- Ми почали переговори з "Шахтарем" у минулому році, оскільки відчували, що у нас є певний борг перед українським населенням Гамбурга, - згадує німець. - У місті та його околицях проживає близько 1 мільйона людей, пов'язаних з Україною. Крім того, є зв'язок між Віталієм Кличко і Гамбургом.


Ми відчували, що у нас є зобов'язання, і в підсумку прийняли рішення, що було б правильно взяти на себе більші зобов'язання перед нашими колегами з донецького клубу. Вважаю, ми впоралися із завданнями, адже жителі Гамбурга дуже позитивно відреагували на матчі "Шахтаря". Це також було хорошим фінансовим підтримкою для "Гамбурга", але підчеркну - це не було нашої головної мети.


"Гамбург" не брав участь у визначенні цін на матчі "Шахтаря", але очевидно, що вони були встановлені виключно на основі запиту. Незважаючи на те, що квитки категорії А коштували 172 євро кожен, вони були розпродані. Ми завжди в курсі цін на квитки на "Гамбург" і постійно обговорюємо їх з фанатами і членами клубу. Ми прагнемо знайти баланс між нашими спортивними та фінансовими цілями, а також враховувати відповідальність клубу, що робить квитки максимально доступними для всіх, навчаючи різну економічну ситуацію різних груп фанатів.