12 січня 2024 12:06

Олександр КАРАВАЄВ: "На зборі більше уваги акцентуватиметься на тому, як ми витримуємо темп під навантаженнями"

Захисник "Динамо" Олександр Караваєв після проходження медогляду розповів про плани на зимовий збір.


– Все пройшло як завжди. Це плановий медогляд. Знаємо, навіщо він. Це звична робота.

- Чи є лікарі, до яких не подобається ходити?


- Ні, тут усі роблять професійно. Нічого такого. УЗI, рентген. Тільки коли беруть кров, але я вже звик.


- Як провів відпустку?


- Як і завжди. З родиною. Серед сезону не виходить багато часу проводити з нею, бо багато тренувань, роз'їзди. А у відпустці можна насолодитися часом із родиною.


- Скучили за партнерами?


- Так, коли минає 2-3 тижні, вже хочеться працювати. Вже звик до такого режиму, що ти завжди з командою. Це життя. Коли виходиш із цієї колії, то вже не так комфортно. Хочеться знову повертатись до тренувань.


- Які очікування від зборів із новим тренерським штабом?


- Кожен тренер має свій підхід. Впевнений, що щось зміниться. А що саме, дізнаємося цього тижня, коли готуватиметься до зборів у Києві. Будемо розуміти, яким буде тренувальний процес. Нам все розкажуть.


- Чи бачили суперників на зборах? Якийсь матч чекаєте більше?


– Ні. Це більша підготовка на фізичну активність, а потім на гру. Тому немає різниці, якою буде суперник. Потрібно відштовхуватися від своєї фізичної форми та ігрових якостей. Звичайно, результат завжди важливий, але матчі на зборах дають змогу награвати якісь схеми, різні склади. Більше уваги акцентуватиметься на тому, як ми витримуємо темп під навантаженнями.

- Чекаєте на вболівальників на стадіонах у другій частині чемпіонату?


– Потрібно розуміти, що на першому місці безпека. Якщо все буде зроблено правильно, все влаштовуватиме клуби, уболівальників та Федерацію, то це буде добре. Завжди є загроза, у нас війна, тож треба перестрахування. Якщо це буде небезпечно, то краще посидіти вдома, аніж приходити на стадіон.