11 січня 2024 15:06

Михайло СПІВАКОВСЬКИЙ: "У "Чорноморці" Вакула не порушував режим. Домовленості з Григорчуком він виконував, а з Буткевичем – ні"

Журналіст Михайло Співаковський поділився у випуску «ТаТоТаке» своєю інформацією про півзахисника «Полісся» Владислава Вакулу, який у першій частині сезону УПЛ виступав на правах оренди за «Чорноморець».


«У мене в дитинстві були дві улюблені книжки, папа мені їх підігнав. Це «Пригоди капітана Блада» та «Хроніка капітана Блада». У Влада Вакули пригоди вже переростають у хроніку.


Володимир Звєров розповідав про певний інцидент у Житомирі у грудні. Я знаю, що там був ще один інцидент, зараз не будемо про це.


Але тут дуже важливо сказати, що в «Чорноморці» Вакула не порушував режим. Усі його домовленості тет-а-тет з Григорчуком виконувалися – це мені достеменно відомо. Проблема в тому, що це не допомогло йому грати в футбол так, як хотів Григорчук. Через це й не була продовжена ця оренда.


Я згадую цитату однієї рок-зірки 60-х. Він сказав: «Коли я зустрів свою дівчину – я почав писати пісні. Коли я зустрів марихуану – я почав писати хороші пісні. Коли я зустрів ЛСД – я почав писати геніальні пісні. Коли я пройшов рехаб і повернувся до дівчини – я припинив писати пісні».


Це історія Влада Вакули, тому що ми знаємо багато прикладів в українському футболі, коли люди не могли нормально грати, коли поза полем не було всього цього рок-н-ролу.


Історія, яка була в «Поліссі» – це історія дуже особистих домовленостей між Геннадієм Буткевичем та Владиславом Вакулою. Ці домовленості на рівні, вибачте мені це слово, пацанських домовленостей. І Вакула зі свого боку ці домовленості порушив.

Наскільки я знаю Буткевича, це не та людина, яка буде давати другий шанс. Для нього ці питання понятійні дуже чітко виокремлені. Тому «Полісся» – ні. «Звягель» як фарм-клуб – можливо.


Головне зрозуміти, що Вакула може грати без стимуляторів. Він вміє грати без стимуляторів. Йому просто треба звикнути це робити – і тоді будуть писатися нові класні футбольні пісні», – сказав Співаковський.


У грудні Вакула заявив, що не гратиме далі ні за житомирський, ні за одеський клуби. Повідомлялося, що в його оренді зацікавлений друголіговий «Звягель».


Владислав провів 10 матчів за «Чорноморець» без результативних дій.