8 січня 2024 11:40

Тен Хаг про ван де Бека та трансфери молодих у майбутньому: "АПЛ – це важко. Легше грати в будь-якій іншій команді, а не в МЮ. Але це найкращий клуб, якщо ви впевнені в собі"

Головний тренер "МЮ" висловився про наслідки роботи на трансферному ринку.


Ерік тен Хаг відповів на запитання про те, чи спричинить ситуація з півзахисником Донні ван де Беком до небажання молодих футболістів переходити в «Манчестер Юнайтед» у майбутньому. За останні півтора сезони хавбек провів загалом 8 ігор у Прем'єр-лізі та не відіграв жодного матчу у чемпіонаті Англії у повному обсязі. 1 січня "Ман Юнайтед" віддав ван де Бека в оренду франкфуртському "Айнтрахту".

«Справа завжди у цих [молодих] футболістах і в тому, наскільки ви впевнені у своїх здібностях.

Але я можу сказати вам одне: Прем'єр-ліга – це складно. Грати в Манчестер Юнайтед важко, адже легше грати практично в будь-якій іншій команді, а не в Манчестер Юнайтед, оскільки тиск завжди настільки високий. Із цим вам доведеться справлятися.

Але якщо ви впевнені в собі, це найкраще випробування, і це безумовно найкращий клуб, в якому ти хочеш опинитися як гравець. Це залежить від конкретних футболістів, і це залежить від характеру гравця, від його особистості.

Ван де Бек мав багато травм. Я працював із ним протягом двох років [у «Манчестер Юнайтед»], а до цього він виступав тут під керівництвом різних тренерів. Він також мав оренду [в «Евертон»].

Насправді, з того моменту, як я прийшов у «Манчестер Юнайтед», він не був тим футболістом, яким він був у «Аяксі», бо був травмований. Дуже часто він був недоступний, а потім тривалий час намагався відновлюватися. Напевно, це головна причина, через яку він не грав.

Влітку ми ухвалили рішення на користь оренди, але вона не була оформлена, і потім у нього залишалося мало можливостей, оскільки ми також підписуємо гравців на цю позицію та приходимо до домовленостей із ними, укладаючи контракти. Конкуренція була високою», – сказав тен Хаг.