31 грудня 2023 17:14
1

Буффон запропонував збільшити розмір воріт: "Ми могли б почати думати про це. Воротарі стали більшими. Складно забити двометровому голкіперу здалеку"

Джанлуїджі Буффон пояснив, чому у футболі варто збільшити ворота.

Розмір сучасних воріт – 2,44 метра заввишки, 7,32 метра завширшки.


- Ви збільшили б ворота?


– Ми могли б почати думати про це. Днями я говорив про це з родичами та дружиною. Коли я починав у 1998 році, я входив до п'ятірки найвищих гравців Серії А (зріст Буффона – 192 см). Минулого сезону, коли я виступав за «Парму» у Серії В, я теж був у п'ятірці найвищих гравців – лише з двадцяти двох на полі!


Розмір воріт було визначено 1875 року. Для антропометричних значень на той час вони, мабуть, були занадто великими. Мабуть тоді це було правильно. Але зараз, бачачи деяких спортсменів та воротарів, можна замислитись. Навіть у волейболі обговорюють висоту сітки – у мене сестри грають у волейбол, я знаю питання. Подача там стає майже такою ж важливою, як у тенісі.

- Вас би не шокувало збільшення воріт?

– Ну, вирішувати все одно не мені, є відповідальні органи, які обов'язково ставитимуть питання і теж вивчатимуть питання. Воротарі стали більшими, це правда, але польові гравці теж стали швидше, непередбачуваніше, сильніше б'ють. Техніка гравців стає кращою.


Але ви можете побачити вплив зростання воротаря на дальні удари. Тридцять років тому на кожні п'ятдесят ударів припадало 10 голів. Сьогодні 3 із 50 – це дуже багато. Здалеку двометровому воротареві забити набагато складніше, – сказав колишній воротар "Ювентуса" та збірної Італії.

зростання Буффона – 192 см