28 грудня 2023 17:40

"Увійшов в історію". Вацко назвав найкращого українського футболіста 2023 року

Журналіст Віктор Вацко поділився думкою про те, хто став найкращим українським гравцем у 2023 році. Тут він цілком впевнено вказав на форварда Жирони Артема Довбика:


«На мій погляд, найкращим українським гравцем року, я б навіть сказав «красунчиком року» став Артем Довбик. Цей рік видався найфеєрічнішим для нього в порівнянні з усіма».

Не забув Вацко і про виступи форварда в Українській Прем'єр+лізі:

«Навесні він став накращим бомбардиром сезону в УПЛ, забивши 24 м'ячі. 13 з них – у 2023 році. Саме щалена результативність Довбика дозволила Дніпру-1 стати віце-чемпіоном.

Влітку Артема продали в Жирону за майже вісім мільйонів євро, що стало найбільшим трансфером Дніпра-1, тут він теж увійшов в історію».

Втім, найбільші регалії нападник отримав саме за виступи у чемпіонаті Іспанії:

«Далі у Жироні Довбик стартував божевільно вражаюче. Вдумайтесь: футболіст переїжджає із скромної УПЛ в один з найсильніших чемпіонатів світу. І сходу, не вимагаючи часу на адаптацію, перетворюється на одного з найбільш знакових гравців цього чемпіонату.

У 17 матчах Ла Ліги він забив 11 голів і віддав чотири асисти. Дивлюся на найкращих бомбардирів Ла Ліги, там Беллінгем, Грізманн, Мората, а Левандовскі навіть не в топ-5. І серед цих визнаних зірок наш Довбик», – сказав Вацко у YouTube-програмі «Вацко On Air».