27 грудня 2023 23:45

Джерело: Колишній нападник "Динамо" може очолити "Ворсклу"

На роль головного тренера Ворскли претендує ще один відомий у минулому футболіст полтавського клубу. За інформацією Sport Arena, серед кандидатів на посаду наставника полтавців і Олександр Мелащенко. Наразі потенційний керівник полтавців входить до тренерського штабу української олімпійської збірної.


Мелащенко свою кар’єру розпочинав саме у Ворсклі. Потім грав за київське Динамо, дніпропетровське Дніпро та запорізький Металург. З 2010 року і до завершення кар’єри Олександр був гравцем ФК «Нове життя» (Андріївка).

В активі Мелащенка два чемпіонства в українській Прем’єр-Лізі 2000/2001 та 2002/2003, Кубок України 2003 та Кубок Полтавської області 2010.

Будучи футболістом, також виступав і за національну збірну України, у складі якої провів 16 матчів та відзначився 3 голами.


У грудні 2015 року Олександр Мелащенко увійшов до тренерського штабу молодіжної збірної України. Нині працює разом із Русланом Ротанем в олімпійській збірній країни.

За інформацією Sport Arena, на вакантну посаду головного тренера Ворскли також претендують легіонери-легенди полтавського клубу – албанець Армен Даллку та серб Йован Маркоскі.

Нагадаємо, 20 грудня Ворскла заявила про припинення співпраці з Віктором Скрипником, який офіційно працевлаштувався у Металіст 1925.

Згодом віце-президент Ворскли Олег Лисак повідомив, що на посаду нового головного тренера розглядаються «легіонери, колишні футболісти [полтавського клубу], які тренували і зараз тренують».

Полтавці під керівництвом Скрипника першу частину чемпіонату завершили на сьомому місці, маючи в активі 23 очки.