26 грудня 2023 15:05

ФІФА застерегла Бразильську федерацію футболу від проведення позачергових виборів президента

ФІФА надіслала лист, у якому закликала Бразильську федерацію футболу почекати з проведенням виборів президента асоціації. Всесвітня федерація футболу незадоволена тим, як йдуть справи навколо дострокової зміни глави футболу.


Едналдо Родрігес був відсторонений з посади президента асоціації на початку грудня після втручання суду в Ріо-де-Жанейро. CBF (Бразильська конфедерація футболу) хотіла якнайшвидше провести нові вибори, але її зупинила ФІФА. Всесвітня федерація футболу хоче сама оцінити ситуацію навколо Родрігеса у співпраці з КОНМЕБОЛ.

ФІФА незадоволена втручанням судових органів і не хоче легковажно ставитися до звільнення Родрігеса. ФІФА надіслала лист із погрозами на адресу бразильської федерації футболу. Агентству AP вдалося отримати лист, у якому йдеться про те, що ФІФА радить CBF почекати з проведенням виборів, доки представники ФІФА і КОНМЕБОЛ не приїдуть до Бразилії, щоб ретельно вивчити ситуацію. Якщо бразильська федерація не зробить цього, ФІФА погрожує відсторонити національну збірну і клуби від участі в міжнародних змаганнях.

Це означає, що Бразилія не зможе брати участь у Копа Америка, а бразильські клуби можуть бути не допущені до участі в Копа Лібертадорес. У новому році, безсумнівно, стане відомо більше про президентські вибори в Бразилії.

Зауважимо, що в Україні на початку січня також відбудуться дострокові вибори президента УАФ. Чинний голова асоціації Андрій Павелко тривалий час перебуває під слідством, суд досі не відбувся. Проте новим президентом УАФ може стати кум Андрія Васильовича – Андрій Шевченко.