25 грудня 2023 13:08
1

Екс-гравець збірної Шотландії: "Зінченко – не дуже хороший захисник"

Колишній півзахисник збірної Шотландії Крейг Берлі після матчу з «Ліверпулем» (нічия 1:1) розкритикував українського захисника «Арсеналу» Олександра Зінченка:


«Я завжди дотримувався думки про те, що у Зінченка як у захисника багато слабких місць. І справа навіть не тільки в цьому голі Салаха. Зінченко абсолютно погано контролює м'яч і позицію, коли треба оборонятися. У матчі з «Ліверпулем» Деклан Райс у багатьох випадках виручав Зінченка, коли той знову мав проблеми з позицією.


Що ж стосується самого голу Салаха, то перша помилка Зінченка полягала в тому, що в момент передачі він уже програвав своєму опонентові три-чотири ярди. Потім захисник «Арсеналу», звісно, спробував повернутися в гру, але діяв у цій фазі абсолютно жахливо. Навіть ніяково було дивитися на те, як він ліниво виставляв ногу. Тож не дивно, що Салах дуже легко проскочив повз Зінченка. Вини воротаря в цьому голі немає абсолютно. Все зводиться до дуже поганої гри в обороні.


І справа в тому, що Зінченко – не дуже хороший захисник. Це одна з причин, через яку Жузеп Гвардіола його позбувся».

"ужасный" игрок, который почему-то уже много лет в основе топ-клубов Премьер-лиги. Наверное, тренеры дураки. То ли дело был Крейг Берли. Кстати, кто это?