24 грудня 2023 17:40

Легенда "Барселони" та володар "Золотого м’яча" обурився досягненням екс-динамівця Саленка: "Як це так?!"

Вихованець академії київського Динамо Дмитро Коваленко, який був одним з першопрохідців з-поміж українців в МЛС, пригадав, як на самому початку кар'єри за океаном він мав нагоду грати разом з живою легендою Барселони та, певно найкращим нападником Болгарії всіх часів, Хрісто Стоїчковим.


«У 1994 році він був однією з зірок чемпіонату світу, який пройшов у США. Хрісто в 1994 році і «Золотий м'яч» отримав. Я його м'яч тримав у руках.


Як людина вона – золота, дуже добра. Але непростий. Не всіх підпускав до себе близько».


Однак, болгарин був і дещо нарцистичним, коли це стосувалося його персональних рекордів.


«Хрісто став найкращим бомбардиром ЧС-1994. Як і Олег Саленко. Христо так обурювався: Як це так, п'ять голів за один матч?! (екснападник київського Динамо Олег Саленко зіграв у 1994 за збірну росії на ЧС, де забивши п'ять голів у ворота Камеруну, – прим.).


Стоїчков потім запросив мене зіграти у його прощальному матчі 2014-го на Ноу Камп у Барселоні, було дуже приємно. Грали збірна світу та збірна зірок Барселони», – розповів Коваленко в інтерв'ю FanDay.


Дмитро Коваленко за час професійної кар'єри грав за американські Чикаго Файр, Ді Сі Юнайтед, Лос-Анджелес Гелексі, Нью-Йорк Ред Буллз та Реал Солт-Лейк.


В Європі українець зіграв п'ять матчів за німецький Санкт-Паулі, перебуваючи в оренді у клубі з Гамбурга.


В Україні Коваленко провів дві гри у складі Металурга із Запоріжжя.