24 грудня 2023 16:06

Мирон МАРКЕВИЧ: "Зустрівся у "Валенсії" з Яремчуком, духом не падає"

Головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич розповів про плани на зимові збори в Іспанії та зустріч з форвардом «Валенсії» Романом Яремчуком.


– Футболісти «Карпат» один з етапів підготовки планують провести в лютому в Іспанії. Сподіваюся, що необхідний дозвіл на виїзд львів‘яни одержать. Відвідав тренувальний центр поблизу Аліканте, де «зелено-білі» збираються дислокуватися. Також обговорили з іспанською стороною дати спарингів і потенційних суперників.


– Зараз в місцевій Ла Лізі на видноті український нападник Артем Довбик, що захищає кольори «Жирони». З ним випадково ваші шляхи не перетиналися?


– Ні, хоча, звичайно, дуже радий за Артема, який неабияк популяризує в Іспанії український футбол. Залишається сподіватися, що забиті голи за «Жирону» додадуть Довбику впевненості у своїх силах й він нарешті почне тішити результативністю й в складі національної збірної України. Це дуже важливо, адже в наших хлопців попереду вирішальні поєдинки в боротьбі за путівку на чемпіонат Європи.


А ось з ким зустрівся в Валенсії, так це з Романом Яремчуком. На відміну від Довбика, він поки не тішить забитими м‘ячами, але духом не падає. Я побажав земляку якомога швидше виправити приціл, що піде на користь як його нинішньому клубу, так і національній збірній України, – сказав Маркевич.


Яремчук досі не забив свій дебютний гол у Ла Лізі.