23 грудня 2023 10:47

Комерційний директор "Дніпра-1" назвав всіх тренерів, які могли очолити клуб: Максимов не був пріоритетом

20 серпня 2023 року після поразки від київської Оболоні (1:2) головний тренер СК Дніпро-1 Олександр Кучер подав у відставку. Якийсь час команду тимчасово очолював Валерій Городов.


Комерційний директор Дніпра-1 В'ячеслав Фрідман в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, як проходив процес пошуку нового головного тренера.


«Перше, що ми зробили – це зателефонували Дмитру Михайленку, який багато років грав, а потім і тренував Дніпро-1 ще до Йовічевича. Він уже мав якусь роботу на Кіпрі, тому узяв час на роздуми.


У нього сім'я – дві маленькі дівчинки, які звикли там, ходять до школи. Михайленко хотів тренувати Дніпро, але сумнівався, що залишить на Кіпрі сім'ю, приїде сюди, а тут буде не те. Ми щодня розмовляли з ним».


Зрештою від Михайленка дніпровський клуб почув відмову, з іспанськими фахівцями Гонсало Гарсією та Хуліо Веласкесом теж не вийшло домовитися через війну.


«Та взагалі кепська була у нас ситуація. Просто не було кого призначити. Із Михайленком все зрозуміли до 10 вересня – умовна дата. Він відкрито сказав нам: «Вибачте, я не можу». Іспанці також відповіли відмовою».


Також Фрідман зізнався, що була ймовірність призначення колишніх гравців Дніпра Віктора Скрипника (1994-1996) та Руслана Ротаня (1999-2005, 2008-2017).


«На той момент вони були при клубах. Ми ж не можемо просто брати та переманювати цих людей. Але через знайомих, того ж Андрія Полуніна, який свого часу грав разом зі Скрипником, ми знали, що він хоче тренувати Дніпро-1.


Трохи контактували з ним у телефонному режимі, але тут спливла кандидатура вільного Максимова, і все у нас відразу склалося».


Більше детально Фрідман зупинився на персоні Ротаня, який на той момент вже дев'ять місяців очолював Олександрію.


«В Олександрії, як я розумію, своя програма, свій тренерський штаб. Вони там роблять якийсь «Ротань-Стайл». І як йому дзвонити? У нього чинний контракт.


Ми з Русланом Петровичем у дуже добрих, дружніх відносинах. Вважаю, що такі питання не можна так вирішувати».


14 вересня Дніпро-1 очолив Юрій Максимов.


Під керівництвом 55-річного фахівця команда провела вже 14 ігор: дев'ять перемог, дві нічиї та три поразки.


Наразі дніпровський клуб посідає друге місце у турнірній таблиці чемпіонату України.