22 грудня 2023 21:50

Почеттино про невдоволення Нкунку, Лавії та їх оточення ігровим часом: "У нас тут не благодійність. Треба старанно тренуватись, впливати на гру"

Мауріс Почеттіно відреагував на критику з боку оточення низки гравців.


«Після шести місяців, як у випадку з Нкунку, Лавією, потрібно зрозуміти, що необхідно показати залученість, тренуватися дуже і дуже старанно щодня. Вони мають впливати на гру щоразу, коли виходять на поле. Потрібно розуміти, що в нас тут не благодійність, що нам треба грати у футбол і перемагати.

Деколи професіонали відчувають розчарування, бо хочуть грати. Це важко зрозуміти. Оточення гравця теж каже, що розчароване, бо Нкунку не грав проти "Шефілд Юнайтед".

Це відбувається не тому, що ми не віримо в нього, не віримо в Лавію. Це тому, що є багато інших гравців, які готові та працюють шість місяців. І ми змушені приймати рішення вплинути на гру за допомогою футболістів, які готові краще за цих хлопців.

Не йдеться ні про імена, ні про те, що один футболіст стане кращим за інший. Йдеться про сьогоднішній день, про те, хто готовий боротися та дати команді те, що ми очікуємо.

Може, я надто багато говорю, але це правда. Мене це дратує. Мене, а не вас [журналістів]. Я розчарований. І клуб розчарований. Він платить величезні гроші за те, щоби футболісти грали, забивали. Коли футболіст не забиває – йому все одно щомісячно платять зарплату, як і у випадку, якщо він не грає, отримав травму», – наголосив головний тренер «Челсі».