17 грудня 2023 18:52

ФІФА назвала клуби, які візьмуть участь у клубному чемпіонаті світу 2025 року

ФІФА опублікувала список команд, які візьмуть участь у клубному чемпіонаті світу 2025 року. Загалом на змаганнях виступлять 32 клуби.


Від Європи участь у турнірі візьмуть чотири клуби, відібрані за шляхом чемпіонів (перемога в Лізі чемпіонів) - "Челсі" (Англія), "Реал" (Іспанія), "Манчестер Сіті" (Англія), а також переможець поточного розіграшу турніру. Ще вісім команд потраплять до турніру згідно з рейтингом, уже відомі назви п'яти клубів - "Баварія" (Німеччина), ПСЖ (Франція), "Інтер" (Італія), "Порту" і "Бенфіка" (обидві - Португалія).

Також на турнірі точно зіграють: "Аль-Ахлі" (Єгипет), "Відад" (Марокко), "Аль-Хіляль" (Саудівська Аравія), "Урава Ред Даймондс" (Японія), "Монтеррей" (Мексика), "Сіетл Саундерс" (США), "Леон" (Мексика), "Окленд Сіті" (Нова Зеландія), а також "Палмейрас", "Фламенго" і "Флуміненсе" (усі - Бразилія).

Нагадаємо, перший турнір в оновленому форматі відбудеться з 15 червня по 13 липня 2025 року в США. Змагання відбуватимуться за тим самим розкладом, що й ЧС-2022 і чемпіонат світу з футболу серед жінок 2023 року, за винятком того, що матч за третє місце проводитися не буде.