13 грудня 2023 16:46

У Циганкова і Довбика незручності. Гравці "Барселони", "Жирони" та "Еспаньола" будуть митися вдома через засуху в Каталонії

З наступного тижня влада Каталонії введе заборону на використання води в душових кабінах спортзалів та спортивних об’єктів. Причина – жорстка економія у зв’язку з засухою, від якої потерпає регіон. Про це заявив міністр у справах клімату, продовольства та сільського господарства Девід Маскорт.


Цей надзвичайний захід не матиме виключень і торкнеться всіх професійних спортивних команд Каталонії, зокрема і гравців «Барселони», «Жирони» та «Еспаньола». Їм доведеться митися вдома, щоб дотримуватися правил, які встановила місцева влада.


«Барса» споживає воду на стадіоні «Монжуїк», на спортивному комплексі «Сьютат Еспортіва» та в інших місцях. «Барса» повинна компенсувати воду, яку використовує для зрошення газонів, та економити її за рахунок душових кабін.

На все це йде багато води, тож вони зобов’язані зменшити її споживання. Якщо вони хочуть продовжувати поливати поля, їм доведеться ще більше компенсувати те, що вони споживають у душових кабінах», – сказав Девід Маскорт, коли його запитали, чи зможуть футболісти митися на стадіоні після домашніх матчів.

Каталонія зіштовхнулася з найсильнішою засухою за багато десятків років. На кінець листопада рівень води в місцевих водосховищав становив усього 19%.